Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Lifestyle

10 dingen die je nooit moet doen op een bruiloft

Kristel, 26 maart 2018

10 dingen die je nooit moet doen op een bruiloft

Dingen die je niet op een bruiloft moet doen

Met nog vier maanden op de teller tot De Grote Dag kunnen we zeggen dat het allemaal toch wel erg dichtbij komt. Hartstikke leuk natuurlijk! En toch borrelen er ook vaak genoeg horror scenario's in mijn hoofd op...

Zo zijn er genoeg dingen te verzinnen die je als gast niet, nooit, never moet doen tijdens een bruiloft. Hoe goed - of slecht - je relatie met het bruidspaar ook is. We gaan ervan uit dat je the happy couple (ja, dat zijn wij!) de mooiste dag van hun leven gunt, dus: onthou deze punten en zorg dat je je er niet schuldig aan maakt. Word ik - en met mij héél veel bruidsparen - dolgelukkig van. Komen ze!

10 x bruiloft no go's

#1 Wit dragen
Tja, het is een behoorlijk wijd openstaande deur die ik hier intrap maar hij hoort toch écht in het rijtje thuis. Lieve dames: draag géén wit naar een bruiloft (tenzij hier specifiek om gevraagd wordt natuurlijk). Een witte blouse kan nog net maar ik durf te wedden dat als je in een witte jurk ten tonele verschijnt, het je relatie met de bruid niet veel goeds zal doen. 

#2 Het bruidspaar storen voor de ceremonie
Dikke kans dat het bruidspaar - of in ieder geval de bruid - een grande entrée wil maken. Of in ieder geval heeft nagedacht over wie ze voor het moment supreme bij zich wil hebben. Als gast is het dus niet de bedoeling dat je het bruidspaar nog even opzoekt om ze succes te wensen of te laten weten dat je er bent. 

#3 Te sexy of te casual gekleed gaan
Een kort, strak jurkje met een decolleté tot je navel is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze als je bent uitgenodigd voor een bruiloft maar hetzelfde geldt voor een spijkerbroek of - nog erger - korte broek en slippers. Het devies: doe je best maar hou het stijlvol. Geen bruidspaar dat zit te wachten op foto's waarvan ze de neiging krijgen de helft van de gasten eruit te shoppen. 

#4 De hele ceremonie met een telefoon in je hand zitten
Of het nou is om foto's te maken of om een live verslag uit te brengen op Instagram. Doe. Het. Niet. Het bruidspaar heeft vast zelf een fotograaf ingeschakeld om de ceremonie vast te leggen en de kans is groot dat ze niet elke seconde terug willen zien op social media. Daarnaast staat het ook erg ongezellig op de foto's die van de gasten gemaakt worden, als de helft naar beneden op het scherm zitten te kijken of niet te zien zijn omdat ze de telefoon voor hun hoofd houden. 

#5 Ongevraagd een stukje opvoeren
Jij weet het zeker: jouw ABC'tje wordt een daverend succes. Toch moet je je 5 minutes of fame aan je voorbij laten gaan als er niet specifiek ruimte in het programma is gemaakt voor dit soort opvoeringen. Echt: als het bruidspaar het had gewild, had je dat écht wel gehoord...

Dingen die je niet op een bruiloft moet doen

#6 Kritiek hebben op.. alles
Het eten is koud. De wijn is niet lekker. De muziek staat te zacht. Hartstikke vervelend maar tóch moet je gewoon lekker je mond houden. De bruid en bruidegom hebben waarschijnlijk een klein kapitaal neergelegd om van deze dag een groot succes te maken en zij zitten echt niet te wachten op jouw negativiteit. Sterker nog: ze hebben misschien zelf ook wel door dat niet alles perfect is. Maar moet dat? Welnee! Focus je dus lekker op alles dat wél leuk is en doe je best er een mooie dag van te maken. 

#7 Als eerste van de bruidstaart eten
Het klinkt als een fantastische scene uit een romantische komedie maar: beheers jezelf een beetje. Je krijgt écht een stukje. Als de tijd daar is.

#8 Photobomben
Lachen joh, na een paar biertjes of wijntjes heb jij opeens het gevoel dat het een héél goed idee is om op elke foto te staan. Het liefst in bizarre poses. Ik kan je vertellen: het bruidspaar neemt het je niet in dank af als zij over een aantal weken de foto's te zien krijgen..

#9 Te snel de dansvloer op
Het kan zijn dat het bruidspaar de dansvloer wil openen met een eerste dans. Laat ze dan wel even hun moment pakken. Zodra ze zelf aangeven dat er meer mensen bij mogen komen mag je zeker jouw dansmoves laten zien maar tot die tijd? Gewoon netjes op je beurt wachten. 

#10 Te snel dronken zijn
Natúúrlijk mag je gebruik maken van de bar. Hartstikke gezellig. En als je aan het einde van de avond op het feest met de stropdas van je vriend om je hoofd geknoopt de Macarena staat te dansen zul je niemand horen klagen. Maar misschien is het minder geslaagd om het hele diner lallend het hoogste woord te hebben of - helemaal not done - de ceremonie te verstoren. 

Maar wat draag je dan wél?

Lichtgrijze wijde jumpsuit met camitop en brede split in de pijpenRiver Island jumpsuitRiver Island
€ 87,00
Sleek Highlighting Palette Cleopatra's KissSleek Foundation poederBoozyshop
€ 13,95
Lichtroze sandalen met blokhakSacha Sandalen met hakSacha
€ 74,99
CocktailjurkFeestjurkABOUT YOU
€ 79,90
BO Comedia O (CREOLE)Gas bijoux Monnier Frères
€ 100,00
Maje Reda A-lijn jurk van mesh met applicatieMaje A-lijn jurkde Bijenkorf
€ 295,00

Nog meer inspiratie voor de perfecte bruiloftslook? Check snel dit artikel!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer