Welkom in de chocolade hemel

Ik eet koolhydraat arm, hou van groentes en drink mijn koffie met soja. Ik eet blueberries, avocado's, cranberry's en de hele super food mikmak. Ik volg fitness accounts op Insta, lees fanatiek wat Rens Kroes te melden heeft. Geef honderden euro's aan aan dwarsgebakken meel, biologische zaden en aan producten waarvan ik de naam nauwelijks uit kan spreken. Ik leef gezond en bewust. Grapje! Ik kies er heel, heel bewust voor om zoveel mogelijk chocolade te nuttigen per dag. In welke vorm maakt niet uit. Alles met chocolade is lekker, en ik wil het eten. En chocolade komt van een boom, dus het is een plant, dus het is gezond. Er is maar één persoon in deze wereld die ik ken die geen chocolade lust (mijn beste vriendin) en ik twijfel dagelijks nog of ik haar daarom maar zal ontvrienden. Maar als ze dit recept even voor mij maakt is het weer goed. Want o goddelijke goden, wat hou ik van CHOCOLADE LAVA CAKE. En ja, dat móét met hoofdletters want dit, lieve lezeressen, dit is het lekkerste eten op deze hele wereld, universum, melkweg, hemel en daarachter. Dus dat. Ga. Bakken. Nu. 

Hoe het moet? #1 Verwarm de oven voor op 120 graden. #2 Klopt 2 hele eieren 1 dooier met 60 gram poedersuiker tot een glad beslag. #3 Laat 135 gram pure chocolade en 125 gram boter smelten; au bain-marie of in de magnetron. Roer het goed glad en schenk de helft van het eimengsel er bij. #4 Voeg het chocolademengsel aan de rest van het eimengsel toe en meng voorzichtig. Strooi er 20 gram gezeefde bloem bij. Spatel luchtig om en om tot de bloem volledig opgenomen is. #5 Vet 6 ovenschaaltjes goed in en bestuif ze met bloem. Verdeel het chocolademengsel over de schaaltjes. #6 Bakker maar! 8 minuten in het midden van de oven. Oja, dit recept is voor 6 personen: maar in je eentje alles opeten is ook totally approved

Bekijk ook: Happy banana bread, zo maak je het

liefs, Meike Liedenbaum

Meike Liedenbaum Life is short, make every outfit count.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer