Steef's Powerbreakfast: Healthy breakfast cookie

Jij hebt ze waarschijnlijk ook wel, van die dagen dat je aan je lichaam voelt dat je echt even zin hebt in een flink vullend ontbijt om een drukke dag goed door te komen. Ik heb dan eens in de zoveel tijd vooral even behoefte aan iets dat niet vloeibaar is, om echt even flink te kunnen kauwen en verschillende structuren en smaken te proeven.

Steef's powerbreakfast

XXL cookie recept

Daarom bedacht ik mijn eigen XXL cookie recept. En geloof mij, dit is een waar feestje dat echt lang voor een verzadigd gevoel zorgt. Het leuke is, je kan het koekje op meerdere manieren bereiden en nuttigen, waardoor het niet snel verveelt! Ze zijn ook ideaal voor onderweg! Let dan wel op, de toppings worden dan wat meer een uitdaging..  

Steef's powerbreakfast

Snel en simpel

Je heb de koek echt binnen no time gemaakt, daarbij heb je ook amper ingrediënten nodig voor de basis van het koekje. Zolang je havermout en eieren in huis hebt kan je de simpele versie al bereiden! Zelf eet ik graag tarwe vrij (ik heb dan geen last van een opgeblazen buik of een dip na het eten), vandaar dat ik heb gekozen voor havermout als basis.

Steef's powerbreakfast

Zo maak je 'm 

Voor ongeveer vier porties, heb je ingrediënten nodig die een hele overbakplaat vullen. Je mengt 200 gram havermout, met 4 biologische eieren en zo’n 100-150 ml water. Dit alles stop je vervolgens in de blender maar je kunt ook je keukenmixer het werk laten doen. Is het te dik? Voeg gerust wat extra water toe. Wil je het geheel een beetje extra smeuïg maken, kun je ook kiezen voor wat ongezoete amandelmelk in plaats van water.

Steef's powerbreakfast

Zoet of hartig

Vervolgens kan je ervoor kiezen je cookie hartig of zoet te maken. Houd je van zoet, voeg dan een theelepel kaneel aan je mix toe en bijvoorbeeld wat stukjes vijg, dadel of abrikoos. Wil je juist liever een hartige koek, voeg dan bijvoorbeeld wat extra noten (zoals walnoten of pecannoten) toe en wat zaden (ik koos voor een handje pompoenpitten). Is je mix klaar dan giet je dit uit over een ovenplaat (plus bakpapier) en bak je het geheel in slechts 30 minuten af op ongeveer 180 - 200 graden. Ik spring in de tussentijd altijd even snel onder de douche, als ik dan klaar ben staat er een heerlijke traktatie op mij te wachten! Als -ie klaar is, snijd je de koek in 4 tot 8 grote stukken en kan het feest écht beginnen. Je kunt ze nu helemaal op smaak maken, zoals jij het wilt. Bijvoorbeeld met de lekkere Superfoodies productenEnjoy!

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies,  the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen.   

liefs, Stefanie van de Walle

Stefanie van de Walle I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer