Sanne's Green Life: Gezonde guilty pleasure recepten

Wat is jouw favoriete guilty pleasure? Als je antwoord een chocolade reep, twix, oreo of cake is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Want voor elke zoetekauw zit er een recept tussen. Alle varianten op de bekende tussendoortjes zijn net even wat beter voor je maar smaken minstens zo goed. 

Gezonde guilty pleasures

Dus wil je jezelf trakteren, kan je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers dit weekend? Ren dan snel je keuken in en maak een grote batch waar je de komende 3 dagen nog van kan smikkelen! 

Vegan wortelcake

Gezonde guilty pleasures

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bakblik van 20 cm bij 30 met bakpapier. Voordat je begint rasp je de drie wortels en snij je de dadels in kleine stukjes. Doe in een bak alle droge ingrediënten bij elkaar (meel, baking powder, kokosbloesem suiker en kaneel). Roer dit door elkaar. In een andere bak men je de plantaardige melk samen met de appelmoes en de gesmolten kokosolie. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng dit samen tot je een dik deeg overhoudt. Schep hier de geraspte wortel en de dadels doorheen. Doe de wortelcake mix in je, met bakpapier beklede, bakvorm en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin. Kijk wel even tussendoor, de ene oven gaat wat harder dan de andere en het zou zonde zijn wanneer de wortelcake verbrand. Prik na 45 minuten een saté prikker in de cake, komt deze er droog uit dan is hij klaar! Laat hem goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en enjoy!

Vegan Twix

Gezonde guilty pleasures

Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Week de cashewnoten 4 uur of kook ze 10 minuten. Doe de ingrediënten voor de eerste laag (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt. Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut. Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag. Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mix tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast. Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en enjoy!

Vegan Oreo

Gezonde guilty pleasures

Het maken van de Oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt. Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen. Leg de Oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer. In de tussentijd maak je de vulling voor de Oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt. Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan Oreo’s!! Je kan ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed.

Chocoladereep

Gezonde guilty pleasures

Het maken van deze chocoladerepen is echt easy peasy! Alleen daarom zou ik ze elke dag kunnen maken en eten haha! Smelt in een pannetje de cacao boter tot deze vloeibaar is. Doe hierna alle ingrediënten behalve de kokoschips in je blender en mix tot je een brokkelig, beetje nat ‘deeg’ overhoudt. Roer hier de kokoschips doorheen en schep dit vervolgens in een, met folie bekleed, klein bakblik (10 cm bij 20 cm). Zet deze vervolgens een uurtje in je koelkast totdat de chocoladereep goed hard is. Haal de reep na een uurtje uit de koelkast en snij er grote stukken van. Versier met wat rauwe cacao poeder en eet direct op. Door de cacaoboter smelt de reep namelijk vrij snel!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies.

liefs, Sanne van Rooij

Sanne van Rooij if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer