Get fit-dagmenu van #FITGIRLCODE

Omdat we deze maand werken aan een paar strandwaardige buikspieren, is het logisch dat we aansluiten met een voedzaam – doch freaking good - #FITGIRLCODE dagmenu. De fit girls verzamelden een dag vol aan lekkere gerechten en snacks om je lichaam niet alleen te voorzien in al wat goed voor haar is, maar ook al waar je smaakpapillen heel blij van worden. Met onder anderen chocoladehavermout van Divine Healthy Food en lettuce wraps van In Love With Health.

Ontbijt -  Chocoladehavermout met chiazaad en aardbeiensaus

Ontbijt FIGIRLCODE menu

Ingrediënten
Havermout

  • 45 gr havermout
  • 120 ml soja- of amandelmelk
  • 60 ml water
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels pure cacaopoeder
  • 2 eetlepel cacao nibs
  • 1 eetlepel lijnzaad

Aardbeiensaus

  • 250 gr gehakte aardbeien
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing – hangt er vanaf of je zoetekauw bent.
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel Maizena – bloem kan ook.

Optioneel: cacao nibs en vegan chocolate chips

Stappen
1. Mix alle ingrediënten, behalve het water, voor de havermout in een pan en zet het fornuis op een medium stand.
2. Doe de deksel op de pan en kook de havermout voor ongeveer 10 minuten. Roer en voeg het water toe.
3. Doe de deksel weer op de pan en kook voor nog 10 minuten, maar blijf nu regelmatig roeren. Na 20 minuten moet de havermout mooi zacht zijn.
4. Maak de aardbeiensaus terwijl de havermout kookt.
5. Doe de gehakte aardbeien in een pan en ze het fornuis op een medium stand. Kook de aardbeien zo voor 5 minuten
6. Doe de kokosolie, ahornsiroop, maïzena en vanille in een kleine kom en mix het tot het een gemengd geheel is.
7. Giet het mengsel bij de aardbeien, roer en kook voor nog 5 minuten. Als de saus nog wat droog is, giet er dan nog een scheutje water bij.
 8. Doe de havermout in een kom, schep wat saus er bovenop en voeg toppings naar keuze toe.

Lunch - Mexicaanse Lettuce Wraps

Lettuce wrap FITGIRLCODE menu

Ingrediënten

  • 300 gr kip, in blokjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 komkommer, in blokjes
  • Een blikje tomatenpasta
  • Zout
  • Peper
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse koriander
  • Maiskolven


Stappen
1. Kook de maïskolf in 15 minuten gaar.
2. Kruid de kip met zout, peper, knoflookpoeder, komijnpoeder en paprikapoeder en bak hem met wat olie in een pan.
3. Voeg het blikje tomatenpasta, de olijfolie, knoflookpoeder, zout, peper en de tomaten toe en roer.
4. Hak de koriander en verdeel het over de tomaten en kip.
5. Pel een slablad van de krop en gebruik die als schaaltje om met de kip, tomatensaus en wat blokjes komkommer te vullen.
6. Serveer met de maiskolven.

Diner - Quinoa met pompoen en geitenkaas

Pompoen FITGIRLCODE menu

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 pak Quinoa
  • Honing
  • 1 stuk zachte geitenkaas
  • Gewone of Griekse yoghurt
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

Stappen
1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Was de pompoen en snijd hem in kleine stukken.
3. Breng op smaak met zout, peper en wat olijfolie.
4. Zet de pompoen in de oven.
5. Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
6. Voeg als de pompoen 15 minuten in de oven zit de geitenkaas en honing toe en zet pompoen terug in de oven voor 5 minuten. Wacht tot de geitenkaas zacht en wat gesmolten is.
7. Serveer de quinoa met een schep yoghurt en de pompon uit de oven. Voeg extra honing toe als je een zoetekauw bent.

Snack 1 – Chocolade-avocadokoekjes

Koekjes FITGIRLCODE menu

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe banaan
  • 2 grote eieren
  • 1 een theelepel baking soda
  • 2 eetlepels cacao
  • 2-3 eetlepels zoetstof bijv. stevia
  • 150 gr glutenvrije bloem
  • 100 gr pure chocolate chips
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract

Stappen
1. Warm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
2. Prak de avocado en de banaan in een kommetje.
3. Klop de eieren met de overige ingrediënten, behalve de chocolate chips, in de kom met de banaan en avocado. Het moet een mooi dik geheel worden die je makkelijk in koekjes over de bakplaat kunt verdelen.
4. Bak in 12-15 minuten afhankelijk van de grote en de dikte van de koekjes. Laat afkoelen en enjoy!

Frambozen-havermoutmuffins

Muffins FITGIRLCODE menu

Ingrediënten (voor ongeveer 12 muffins)

  • 8 eetlepels havermout
  • 1 schep vanilla wheypoeder
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels steviapoeder
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 3 eiwitten
  • 300 ml melk
  • 3 bananen
  • 150 gr bevroren frambozen
  • Boter of olie om in te vetten

Optioneel: extra frambozen, havermout

Stappen
1. Warm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Mix alle ingrediënten in een kom en roer voor 1 a 2 minuten tot alles goed gemengd is.
3. Vet een muffinblik licht in en verdeel het beslag. Voeg bovenop extra frambozen en havermout toe als je dat wil.
4. Zet het blik in de oven en bak 20 minuten. Laat eerst iets afkoelen voordat je ze uit het blik haalt.

After-dinner workout

Rebel loose shortJogha Fitgirlcode
€ 49,95 € 29,95
Violet storm racerback braJogha Fitgirlcode
€ 39,95 € 23,97
Chillax hoodie zwartFitgirlcode Fitgirlcode
€ 54,95 € 39,95
Terror tank top witFitgirlcode Fitgirlcode
€ 19,95
Ikat long tightsJogha Fitgirlcode
€ 75,00 € 45,00
#FITGIRLCODE gym bagFitgirlcode Fitgirlcode
€ 55,00

Wat is je eigen favoriete recept? Deel hem met #FCFITGIRL. We zien daar ook graag het resultaat van jullie kookkunsten voor deze recepten. En trek dan maar gauw je sneakertjes aan en doe mee met de ab challenge!

liefs, Marlies Bax

Reageer