Deze feestjurk past het best bij jouw figuur

Het kopen van de perfecte feestjurk gaat verder dan kijken naar kleur en hoeveelheid glitters. Want die jurk die jouw vriendin zo fantastisch staat, lijkt bij jou meer op een jutezak. En dankzij jouw prachtige benen kun jij makkelijk een kort jurkje aan, terwijl je buurvrouw meer gebaat is bij een jurk met wat lengte. Niet zo gek natuurlijk, we hebben immers allemaal een ander lichaam waar we mee werken! Dus of je nou een appeltje bent of meer lijkt op een peer, gezegend bent met een volle boezem of zo recht bent als een plank; wij laten je zien met welke jurk jij op je mooist bij het kerstdiner aanschuift. 

Feestjurk per figuurtype

Peer figuur

Dames met het zogenaamde peer figuur hebben brede heupen en een smalle taille en schouders. Om je figuur iets meer in balans te brengen, leg je het accent op de bovenkant van je lichaam (bijvoorbeeld met een strik!) en benadruk je je taille. Jurkjes met een A-lijn verdoezelen de bips en jurkjes met het accent op de taille geven je het zandloperfiguur waar iedere vrouw van droomt. 

Chique lange jurk Donker VioletSteps Steps
€ 119,95 € 59,95
Topshop Cocktailjurk goldTopshop Zalando
€ 99,95 € 69,95
Jurk met crepe top en strikkraag ZwartSteps Lingerie onlineSteps
€ 79,95 € 39,95

Appel figuur

Lijkt jouw figuur meer op dat van een appeltje? Dan zit het volume voornamelijk in het midden en is je buik vaak het deel dat je iets wilt verdoezelen. Kies voor een jurkje dat wat los rond je buik zit en niet te lang is, die benen mogen gezien worden! Hetzelfde geldt voor je decolleté; kies een jurk die lager uitgesneden is (een v-hals laat je langer lijken!) en trek de aandacht naar de bovenkant door mooie sieraden. Makkelijk, toch?

GALE JurkJOSH V JOSH V
€ 109,99 € 55,00
CocktailjurkMart Visser V&D
€ 69,99 € 49,00
CocktailjurkJane Norman V&D
€ 41,00 € 27,00

Grote borsten

Ben jij gezegend met een volle boezem? Niks om je voor te schamen! Met een paar simpele trucs worden dit juist je grootste pluspunten. Vermijd hooggesloten jurken, een beetje decolleté geeft het geheel wat lucht en laat je niet voller lijken dan je eigenlijk bent. Ook ruches en andere friemels op de buste werken niet heel gunstig; hou het rustig! 

Lipsy Jerseyjurk navy/blackLipsy Zalando
€ 79,95 € 63,95
KIOMI Maxijurk blackKIOMI Zalando
€ 59,95 € 41,95
DKNY Cocktailjurk arctic navyDKNY Zalando
€ 429,95

Plank figuur

Droom jij van vrouwelijke vormen? Met het juiste jurkje kun je een hoop faken. De peplum wordt je nieuwe beste vriendin, zij geeft je de heupen die je altijd al wilde hebben. Goed nieuws: jij kunt prima hooggesloten jurkjes dragen, deze geven je juist iets meer volume aan de bovenkant. Ook ballonjurken geven je iets meer body en veranderen je van plank naar vamp.

Lofty Manner- Ingrid Dress BlackLofty Manner IVY Fashion
€ 39,95
Aaiko - Jurk Shifty | goudAaiko Little Soho
€ 125,00 € 62,50
CocktailjurkJane Norman V&D
€ 61,00

Zandloper figuur

Dames met een zandloperfiguur hebben mazzel; zij hebben de vormen waar menig vrouw jaloers op is. Gebruik dat! Kies voor een nauwgesloten jurk waar al je vormen mooi in uitkomen of kies een jurkje dat je taille benadrukt. 

Molly Bracken Cocktailjurk noirMolly Bracken Zalando
€ 54,95
This Is My Glam!ModeMusthaves ModeMusthaves
€ 69,95 € 26,00
Miss Selfridge Zakelijke jurk nudeMiss selfridge Zalando
€ 104,95 € 73,95

Plus-size

Heb jij een maatje meer? Ook dan zijn er genoeg knappe feestjurken te vinden! Verstop jezelf niet in vormeloze tenten, deze laten je juist vaak groter lijken dan je bent. Kies liever voor een jurk die iets meer aangesloten zit, een decolleté heeft en eventueel wat plooit over je buik. Zo benadruk je je pluspunten en verdoezel je datgene waar je iets minder blij mee bent. 

Miss Etam Plus jurkMiss Etam wehkamp.nl
€ 29,99 € 20,00
Beaded chiffon dressHouse of magpie navabi
€ 279,99 € 139,99
| Little black dressLIV V&D
€ 39,99

Zwanger

Zit jij hoogzwanger aan het kerstdiner? Gefeliciteerd! Maar wat moet je aan? Gelukkig zijn er ook voor mommy's-to-be genoeg feestelijke jurken te koop in onze Fashion Finder. 

Mama Licious MLMIVANA Cocktailjurk black irisMama Licious Zalando
€ 59,95
Jurk ZaritaNoppies Noppies
€ 69,99
9MONATE Jurk met paillettenNEUN MONATE OTTO
€ 66,99

Je shopt nog meer feestjurken bij ons in de Fashion Finder.

liefs, Kristel 

Kristel  Keep your heels, head & standards high.

Reageer