Daisy loves health: Sneak peek en een heerlijk recept

Oeeee! Het zijn spannende tijden. Ik begin nu toch écht een beetje zenuwachtig te worden. Nog maar iets meer dan een week en dan wordt mijn boek officieel gelanceerd. Dan ligt het I Love Health boek in de (online) winkel! Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven hoor. Mijn naam – sterker nog, mijn hoofd! - op de cover van een boek, dat straks in het schap bij de Bruna staat. Gaaf!

I Love health

Het leven kan gek lopen weet ik inmiddels. Als iemand mij een jaar geleden had verteld dat ik fulltime zou bloggen én een boek zou uitbrengen, had ik ‘m voor gek verklaard. Maar tataaaaaaaaaa! Mijn boekje. Het gaat echt gebeuren! Het boek wordt net als mijn site een mix van food, sport en health. Het is dus geen kookboek, hoewel er wel 48 recepten in staan. Genoeg gezonde kookinspiratie dus! Uiteraard is alles nog hartstikke geheim tot de lancering. Behalve voor Fashionchick! Ik wil heel graag één van mijn favoriete recepten uit de categorie ‘Snacks & Sweets’ met je delen: frambozen kwarkbrood met amandelen. Lekker bij de thee, als toetje of een plakje bij het ontbijt. 

I Love health

Frambozen kwarkbrood met amandelen

Voor een cakeblik van 25 cm 

Ingrediënten

kokosolie (of bakpapier)
150 g havermout
3 eieren
350 g kwark
150 g amandelmeel
2 tl kaneel
3-4 el honing
3 tl bakpoeder
snuf zout
150 g frambozen (diepvries)
50 g amandelen
2 el amandelschaafsel (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cake- of bakblik met bakpapier of vet in met kokosolie. Gebruik een klein bakblik of vergroot de hoeveelheden.Vermaal eerst de havermout tot meel in de keukenmachine. Houd even apart. Klop de eieren op en meng deze in de keukenmachine goed met de kwark.Voeg nu het havermout- en amandelmeel, kaneel, honing, bakpoeder en zout toe aan de kwark en mix tot een glad beslag. Roer met een lepel de frambozen en de amandelen door het beslag. Schep het beslag in het bakblik en druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Garneer met het amandelschaafsel. Bak het kwarkbrood in circa 30 minuten af in de oven.

Tip: probeer eens met stukjes appel, walnoten, rozijnen en extra kaneel voor een appeltaart effect!

ENJOY!

Reserveren!
En, smaakt dit recept naar meer? 11 november is het dus zo ver, dan ligt I Love Health in de winkels. Maar je kunt het boek nu alvast reserveren op Bol.com! Dan weet je zeker dat jij het boek als eerste op je deurmat hebt liggen! En – heel fijn - je betaalt geen verzendkosten.

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer