Daisy loves health: Bananenbrood met bosbessen

Mijn eerste healthy blog voor Fashionchick. En dan wil ik natuurlijk wel een goede binnenkomer hebben. You never get a second chance for a first impression, is het niet? Daarom deel ik graag mijn favoriete snackrecept met je.

Daisy Bananenbrood recept

Mijn all time favourite, maar ook van alle I Love Health-lezers is mijn gezonde bananenbrood. Dit recept werd al bijna 200.000 keer gelezen op de site! En misschien zijn er dus ook wel 200.000 ILH-bananenbroodjes gebakken. Hoe gaaf is dat? Het leuke van dit recept is dat je er enorm mee kan variëren, zodat je elke keer toch weer een net ander brood hebt. Mijn laatste versie was een heerlijke blueberry banana bread, die ik graag met je deel. Sharing is caring toch? Komt ‘ie! Good to know: dit recept is glutenvrij (mits glutenvrije havermout gebruikt wordt), lactosevrij en zonder toegevoegde suikers. En lekker dat ‘ie is…

I Love Health Bananenbrood met bosbessen

Daisy Bananenbrood I Love Health

Ingrediënten

3 (rijpe) bananen
50 gram ontpitte dadels
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneel
200 gram (diepvries) bosbessen
Zout

Bereiding

1. Verwarm je oven voor op 175 graden.

2. ‘Verpulver’ de havermout in je keukenmachine tot meel. Als je dit niet doet, is het te grof. Zet het meel apart.

3. Vermaal de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.

4. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree in een grote kom.

5. Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.

6. Voeg hieraan ook het bakpoeder en kaneel toe en meng tot een glad beslag.

7. Roer tot slot met een lepel de bosbessen erdoor.

8. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.

9. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.

10. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar!

11. Laat de cake afkoelen op een rooster.

En dan nu genieten maar! Het brood is lekker als snack bij een kop thee, of neem twee of drie plakken als ontbijt. Een plakje bananenbrood kan altijd als je het mij vraagt! Enjoy!


Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen.
Volg Daisy & I Love Health op Facebook, Instagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer